Recent

Op deze pagina houd ik u op de hoogte van de recente ontwikkelingen van mijn werk of andere zaken die daarop betrekking hebben.

Aankomend; de tentoonstelling Tekenen GROOT, tussen natuur en cultuur, van 13 mei t/m 18 juni in Pictura/ podium voor hedendaagse kunst in Dordrecht. Samen met 5 andere kunstenaars zal ik deelnemen aan deze expositie waarin alleen maar grote tekeningen zullen worden getoond. Later meer info over de tentoonstelling en de deelnemers.

Van 5 november tot 18 december is in Pictura/ Dordrecht, podium voor hedendaagse kunst de Salon der leden, De Leegte te zien. Hierin wordt mijn werk Stilte II getoond. “Na de laatste Salon, De Nacht (2019), is er heel veel gebeurd: een pandemie, klimaatcrisis, oorlog… Je zou soms helemaal opnieuw willen beginnen, met een onbeschreven blad, tabula rasa. Het thema van de Salon 2022 is dan ook: DE LEEGTE. Een contrast met wat traditioneel de volste tentoonstelling van het jaar is, maar ook een mooi thema in hectische tijden.”

Vrijdag 30 september heb ik samen met Ton Kraaijenveld de 3e presentatie van DUOTOON in Pictura/ Dordrecht gepresenteerd. Het is een nieuwe reeks kunstenaarspresentaties in Pictura. Twee werkende Pictura leden wordt gevraagd los van elkaar een presentatie over hun eigen werk te geven. Het was een interessante avond waarin twee geheel anders werkende kunstenaars beide een visie gaven op hun maakproces en beleving van de kunst.

Aankomend weekend op 25 juni houd ik mijn tweede Open Atelierdag. Omdat ik tijdens Art Maassluis, kunst langs de Vlieten dat in april is georganiseerd ziek was heb ik twee andere dagen gepland waarin ik mijn atelier open stel, om de mensen die geïnteresseerd zijn in mijn werk toch de kans te geven het te zien. Zondag 12 juni was de eerste middag, het was een geslaagde dag. Aankomend weekend dus de tweede middag. Ook nu houd ik weer om 15.00u een kleine inleiding over mijn werk. Naast mijn laatste tekeningen laat ik ook wat oudere tekeningen en etsen zien die een relatie heeft met mijn huidige werk.
Datum: 25 juni
Waar: Zuidvliet 108, Maassluis
Tijd:14.00u tot 17.00u, om 15.00u een inleiding

Oktober 2021, met een aantal tussenposes aan Skelet (zie eerdere tekst hieronder) gewerkt. het lijkt er op dat ik hem z’on beetje af heb. Op de foto zie je de glinstering van het met zilververf geschilderde skelet er mooi doorheen. Was een hele klus al de haartjes op de plaats te krijgen. Tegelijkertijd heb ik filmopnames gemaakt om een filmimpressie van het wordingsproces te maken. Dus lui achterover leunen zit er nog niet in.

Onlangs, januari 2021 de 2e corona Lock down, heb ik de eerste fase voltooid van een grote tekening met werktitel Skelet. Het getekende paardenskelet is helemaal van zilververf gemaakt en glinstert steeds anders wanneer je het vanuit een andere hoek bekijkt. Helaas is dit op foto’s erg moeilijk zichtbaar te maken. De tekening is geïnspireerd op de waanzinnige tekeningen die de Engelse Schilder Georg Stubbs maakte van diverse stadia van een ontbindend paardenlichaam, In de volgende fase zal ik over de glinsterende botten een huid van haren aanbrengen, waardoor de beenderen door de huid heen het decorerende elementen worden.

Eind december heb ik de tekening Halssieraad, potlood met zilververf, 70x100cm, 2018, bij Galerie Phoebus in Rotterdam in een la van één van de ladekasten gelegd. Het tekeningenkabinet van Phoebus heeft 2 grote ladekasten waarin kleine presentatie van autonome werken tot een specifiek voor de ruimte van een lade gemaakte installatie worden getoond. We hadden afgesproken dat ik 9 januari, voor een kleine groep genodigden een voordracht zou houden en de korte film Zonder titel (2020) zou laten zien. Deze is te zien op de facebook Pictura | Podium voor hedendaagse kunst en gaat over de grote tekening Zonder titel die ik in 2020 heb voltooid. Door de lock down moest de galerie dicht en is de presentatie uitgesteld. Maar gelukkig is de galerie weer open gegaan en was mijn werk en dat van de andere kunstenaars tot 12 mei te zien. De presentatie is uiteindelijk niet doorgegaan.

Halssieraad (2018) in ladekast Galerie Phoebus, Rotterdam