Recent

Op deze pagina houd ik u op de hoogte van de recente ontwikkelingen van mijn werk of andere zaken die daarop betrekking hebben.

Oktober 2021, met een aantal tussenposes aan Skelet (zie eerdere tekst hieronder) gewerkt. het lijkt er op dat ik hem z’on beetje af heb. Op de foto zie je de glinstering van het met zilververf geschilderde skelet er mooi doorheen. Was een hele klus al de haartjes op de plaats te krijgen. Tegelijkertijd heb ik filmopnames gemaakt om een filmimpressie van het wordingsproces te maken. Dus lui achterover leunen zit er nog niet in.

Onlangs, januari 2021 de 2e corona Lock down, heb ik de eerste fase voltooid van een grote tekening met werktitel Skelet. Het getekende paardenskelet is helemaal van zilververf gemaakt en glinstert steeds anders wanneer je het vanuit een andere hoek bekijkt. Helaas is dit op foto’s erg moeilijk zichtbaar te maken. De tekening is geïnspireerd op de waanzinnige tekeningen die de Engelse Schilder Georg Stubbs maakte van diverse stadia van een ontbindend paardenlichaam, In de volgende fase zal ik over de glinsterende botten een huid van haren aanbrengen, waardoor de beenderen door de huid heen het decorerende elementen worden.

Eind december heb ik de tekening Halssieraad, potlood met zilververf, 70x100cm, 2018, bij Galerie Phoebus in Rotterdam in een la van één van de ladekasten gelegd. Het tekeningenkabinet van Phoebus heeft 2 grote ladekasten waarin kleine presentatie van autonome werken tot een specifiek voor de ruimte van een lade gemaakte installatie worden getoond. We hadden afgesproken dat ik 9 januari, voor een kleine groep genodigden een voordracht zou houden en de korte film Zonder titel (2020) zou laten zien. Deze is te zien op de facebook Pictura | Podium voor hedendaagse kunst en gaat over de grote tekening Zonder titel die ik in 2020 heb voltooid. Door de lock down moest de galerie dicht en is de presentatie uitgesteld. Maar gelukkig is de galerie weer open gegaan en was mijn werk en dat van de andere kunstenaars tot 12 mei te zien. De presentatie is uiteindelijk niet doorgegaan.

Halssieraad (2018) in ladekast Galerie Phoebus, Rotterdam