Recent

Op deze pagina houd ik u op de hoogte van de recente ontwikkelingen van mijn werk. De vernieuwde website www.geertruivandecraats.nl is vanaf voorjaar 2021 in de lucht. Wees welkom!

Eind december heb ik de tekening Halssieraad, potlood met zilververf, 70x100cm, 2018, bij Galerie Phoebus in Rotterdam in een la van de ladekasten gelegd. Het tekeningenkabinet van Phoebus heeft 2 grote ladekasten waarin kleine presentatie van autonome werken tot een specifiek voor de ruimte van een lade gemaakte installatie worden getoond. We hadden afgesproken dat ik 9 januari, voor een kleine groep genodigden een voordracht zou houden en de korte film Zonder titel (2020) zou laten zien. Deze heb ik gemaakt voor op de site van Pictura (Pictura | Podium voor hedendaagse kunst) en gaat over de grote tekening Zonder titel die ik in 2020 heb voltooid. Door de lock down moest de galerie dicht en is de presentatie uitgesteld. Maar gelukkig is de galerie weer open en is mijn werk en dat van de andere kunstnaars weer te zien. Ga voor informatie naar de website van Galerie Phoebus in Rotterdam.

Halssierraad (2018) in ladekast Galerie Phoebus, Rotterdam
Still uit de korte film Zonder titel, die ik in 2020 heb voltooid. Zonder titel is een grote tekening, gemengde techniek potlood met zilververf, 180x260cm

Onlangs, januari 2021 de 2e corona Lock down, heb ik eerste fase voltooid van een grote tekening met werktitel Skelet. Het getekende paardenskelet is helemaal van zilververf gemaakt en glinstert steeds anders wanneer je het vanuit een andere hoek bekijkt. Helaas is dit op foto’s erg moeilijk zichtbaar te maken. De tekening is ge├»nspireerd op de waanzinnige tekeningen die de Engelse Schilder Georg Stubbs maakte van diverse stadia van een ontbindend paardenlichaam, In de volgende fase zal ik over de glinsterende botten een huid van haren aanbrengen, waardoor de beenderen door de huid heen het decorerende elementen worden.