Projects

Exposities en projecten vanaf 2010

Solo tentoonstelling Verbintenissen Museum Maassluis 2018-2019

Verbintenissen was een jubileumtentoonstelling n.a.v. van mijn 60 jarige verjaardag en was te zien in Museum Maassluis. In de expositie werd een selectie uit het oeuvre van mijn meer dan 30jarige kunstenaarschap getoond. Een keuze uit de films, zowel documentaires als kunstfilms, projecten met de nadruk op het maritieme verleden van mijn woonplaats Maassluis, twee- dimensionaal werk; multipels en tekeningen.
Door de jaren heen waren belangrijk thema in mijn werk de zoektocht van de mens naar zichzelf, die hij door het aangaan van steeds weer andere verbintenissen vorm geeft. Terugkerend onderwerp is mijn fascinatie voor de soms schurende relatie tussen mens en dier, die ik de laatste jaren in een aantal monumentale tekeningen heb vorm gegeven. Tijdens de expositie waren er ook nog een aantal speciale prestaties o.a. een middag met een selectie uit mijn kunstfilms, een middag met films gerelateerd aan Maassluis, een middag speciaal voor kinderen en op de laatste dag van de expositie heb ik een rondleiding gegeven.

Overzicht expositie Verbintenissen
Overzicht expositie Verbintenissen
Overzicht tekeningen 1992
Man is Mortal-1, gemengde techniek, 27x38cm 1992
Man is Mortal-3, gemengde techniek, 27x38cm 1992
Presentatie Als Oorijzers vertellen, 2000
Presentatie Mensen van het Douanehuisje, 2010-2014
Detail presentatie videowerk War horse White 2009
still videowerk War horse White 2009

Incitato-NL, Pand Paulus Schiedam, 2011
Duo expositie Geertrui van de Craats en Vaissier
INCITATO-NL was een duo tentoonstelling van Geertrui van de Craats en Vaissier in Pand Paulus te Schiedam voorjaar 2011. Er was werk te zien dat een reactie was op het werk dat ze tijdens het Incitato Art Camp in 2008 in Roemeniƫ hebben gemaakt. Van de Craats toonde de monumentale videoprojectie War horse White (2009), een aantal daaraan gerelateerde tekeningen en het nieuwe videowerk Work in progress, about Horses (2011). Vaissier liet de installatie WAR RAW zien die bestond uit een grote foto, kunstenaarsboek en de video WAR RAW . Tijdens de expositie gaf Frank Westerman een lezing over zijn boek Dier Bovendier.

Overzicht expositie

Overzicht expositie
Lezing Frank Westerman
Still uit video Work in Progress, About Horses
Still uit video Work in Progress, About Horses