Douanehuisje

12-30-2004
Opdracht voor het maken van een plan voor de gemeente Maassluis voor het douanehuisje op het havenhoofd. Het eind 19e eeuw gebouwde huisje is een karakteristiek monument. De afgelopen twee jaar hebben de Maassluise Kustenaars (www.maasluisekunstenaars.nl, kring van beroepskunstenaars in Maassluis) hier bij tourbeurten gewerkt. Daarnaast zijn de bankjes er omheen een smeltkroes geworden van oud Sluisers, die hier gelijkgezinden ontmoeten. De gemeente wil het sterk vervallen en scheef gezakte huisje op het havenhoofd gaan renoveren en wil onderzoeken of het mogelijk is het in de toekomst een culturele functie te geven.
Maassluis is mijn woonplaats en ik vind het leuk hier weer eens een opdracht te krijgen. Daarnaast vind ik het Douanehuisje en het gebied er omheen zeer inspirerend. Het huisje is een karakteristiek historisch monument en ik vind het een uitdaging om me hier mee bezig te houden. Het is een opdracht op mijn lijf geschreven; zowel historie speelt een rol en er wordt een visie naar de toekomst gevraagd.
Ze hebben mij gevraagd een visie op het huisje te schrijven, de opdracht is drieledig: een visie voor het gebruik van het huisje in de toekomst, een plan van aanpak voor het ontwikkelen van een Maritiem monument en een educatieve nota.


Terug Afdrukken